dinsdag 24 juli 2012

Wentelteefjes


Als er 1 gek is van wentelteefjes dan is het mijn zoon wel. Duncan zou ze het liefst iedere dag eten, maar ja…dat doen we natuurlijk niet.
Ondanks dat er genoeg zijn die wel weten hoe je wentelteefjes maakt wil ik toch graag mijn recept met jullie delen. Wie weet maak ik het wel ietsjes anders dan hoe jij het gewend bent…al betwijfel ik dat zeer hoor hihi.
Duncan eet zijn wentelteefjes gewoon graag met kaneel en suiker erop, maar een aardbeitje erop is ook enorm smakelijk kan ik jullie vertellen. Wij eten dit als lunch, maar met wat fruit als bijvoorbeeld de aardbei kun je dit gerecht ook met gemak gebruiken als nagerecht.
Wentelteefjes
Bron recept: eigen recept
Ingrediënten:
6 witte boterhammen
2 middelgrote eieren
180ml melk
2 theelepels vanille aroma
kaneel
suiker
Bereidingswijze:
1. Klop de eieren, melk en vanille aroma los in een diep bord.
2. Laat wat bakboter in een pan smelten en wentel het aantal boterhammen die in de pan passen door het eimengsel en bak ze direct lichtbruin.
Velen laten de wentelteefjes zo’n 5 minuten weken in het eimengsel, maar ik vind dat het brood daar te “drapperig” van wordt en dat vinden wij niet lekker.
3. Zodra de wentelteefjes goudbruin zijn leg je ze op een bord en sprinkel je er een beetje suiker en kaneel overheen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten