FOOD || Cheap & Easy Mini Pizza's
Op zondagochtend bakken wij altijd een stel stokbroodjes af. Hartstikke lekker zulke warme broodjes maar bij ons blijven er altijd wel een stel over die 's middags niet meer te eten zijn omdat ze wat taai zijn geworden. In plaats van deze broodjes weg te gooien (of aan de eendjes te geven) kan je ze ook gebruiken voor je eigen gemaakte pizza-broodjes. Dit is een simpel, heerlijk en goedkope optie voor de lunch of als je visite krijgt; lees gauw verder!
Wat heb je nodig?
- Afbakbroodjes (het liefst broodjes die al zijn afgebakken!)
- Tomatenpuree
- Kaas
- Optioneel: tomaat, pesto, salami, spek, basilicum, tijm, zout, peper, uien
Tip: Wij gebruiken broodjes die al zijn afgebakken, omdat ik hiermee heb gemerkt dat deze beter gaan dan de broodjes die pas voorgebakken zijn (zoals ze in de verpakking zitten). Voorgebakken broodjes zuigen de tomatenpuree namelijk meer op, waardoor de broodjes niet zo krokant worden maar meer plakkerig en nat!
Allereerst hebben we de broodjes door de midden gesneden en besmeerd met tomatenpuree. Wij gebruiken die kleine blikjes tomatenpuree uit de supermarkt (heel erg budgetvriendelijk en te koop bij de C1000 en Albert Heijn bijvoorbeeld). Je kan deze puree eerst kruiden met wat zout, peper en/of andere kruiden voordat je dit op de broodjes smeert. Bovenop de puree hebben we wat verse basilicumblaadjes en tijm gelegd, die wij in de tuin hebben staan. Deze geuren heerlijk en passen echt bij de pizzabroodjes!
Hierover leggen wij plakken jonge kaas zodat de broodjes helemaal bedekt worden. Hou je niet zo van jonge kaas, kan je natuurlijk ook oude kaas gebruiken of mocht je het in huis hebben; mozzarella is ook heerlijk!
Over de kaas heen leggen wij plakjes verse tomaat en daarover smeren wij wat pesto uit.
Nu worden de broodjes gecustomized en worden sommigen belegd met wat ui, salami en spek. Je kan eventueel ook wat champignons, tonijn, olijven en eigenlijk wat je ook maar lekker vindt kan je erop leggen.
Hierover gaat weer een beetje strooikaas voor een lekker cheesy broodje.
Zet de broodjes op een plaat de oven in voor ongeveer 8 minuten op zo'n 160 graden (ik doe altijd maar wat!). Haal ze daarna uit de oven en laat ze heel even afkoelen aangezien de kaas ontzettend heet zal zijn!
Smullen maar!
Op deze manier kan je je eigen pizzabroodjes heel snel en makkelijk klaar maken en hoef je ook je broodjes van die ochtend niet weg te gooien! Het is een wat luxere lunch dan een gewoon broodje kaas en ook hartstikke leuk om je gasten voor te zetten. Daarnaast zijn het allemaal producten die budgetvriendelijk zijn en je kan zelf bepalen wat je er wel en niet op legt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten