Na een lange nacht van wakker worden door het gehoest en geproest van Duncan ben ik maar gaan werken aan deze update. Een aantal jaar terug aten wij regelmatig lasagna die je maakt met een pakje (Honig/Knorr), gewoon lekker makkelijk je kent het wel. De mannen vonden het altijd erg lekker, maar ik was niet zo te spreken over de smaak (smaken verschillen nu eenmaal).
Ik besloot vorige week om de lasagna helemaal zelf te maken zodat ook ik van mijn eten zou genieten mocht het lukken wat smaak betreft. Dit is dus gelukt!! We hebben er dit keer met zijn drietjes enorm van lopen smullen in tegenstelling tot alleen Mark en Duncan zoals de afgelopen jaren. Vandaar dat ik dit recept heel graag met jullie wil delen (weer eens iets anders dan de cupcakes en taarten haha). Ik ben niet van de moeilijke kruiden enzovoort, dus gewoon nog steeds lekker makkelijk, maar nu wel helemaal zelfgemaakt.

CherryFizz’s home-made Lasagna
Bron recept: eigen recept
Ingredienten:500 gram (runder)gehakt
2 blikken gepelde tomaten (400 gr. per blik)
2 grote uien (grof gesneden)
2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
250 ml. melk
2 theelepels paprikapoeder
1,5 eetlepel oregano (gedroogd)
3 eetlepels chilisaus
bloem
1 pak lasagnabladen
100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm als eerst de oven voor op 175 °C zodat de oven op temperatuur is wanneer jij klaar bent met het voorbereidend werk. Bak je gehakt zonder boter/olie rul in een anti-aanbakpan. Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee. Na de 5 minuten kunnen de gepelde tomaten erbij (de gehele inhoud van beide blikken), hak de tomaten tot wat kleinere stukken en roer dit alles goed door.





Ik ga nu douchen, aankleden, opruimen en hopen dat Dunc zich vandaag ietsjes beter gaat voelen.
Ik kom snel jullie logjes weer bezoeken, want mijn Feedreader explodeert bijna. Fijne dag!
Ik kom snel jullie logjes weer bezoeken, want mijn Feedreader explodeert bijna. Fijne dag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten