dinsdag 24 juli 2012

Cherry Fizz' lasagne


Na een lange nacht van wakker worden door het gehoest en geproest van Duncan ben ik maar gaan werken aan deze update. Een aantal jaar terug aten wij regelmatig lasagna die je maakt met een pakje (Honig/Knorr), gewoon lekker makkelijk je kent het wel. De mannen vonden het altijd erg lekker, maar ik was niet zo te spreken over de smaak (smaken verschillen nu eenmaal).
Ik besloot vorige week om de lasagna helemaal zelf te maken zodat ook ik van mijn eten zou genieten mocht het lukken wat smaak betreft. Dit is dus gelukt!! We hebben er dit keer met zijn drietjes enorm van lopen smullen in tegenstelling tot alleen Mark en Duncan zoals de afgelopen jaren. Vandaar dat ik dit recept heel graag met jullie wil delen (weer eens iets anders dan de cupcakes en taarten haha). Ik ben niet van de moeilijke kruiden enzovoort, dus gewoon nog steeds lekker makkelijk, maar nu wel helemaal zelfgemaakt.
Heerlijke home-made Lasagna
CherryFizz’s home-made Lasagna
Bron recept: eigen recept
Ingredienten:
500 gram (runder)gehakt
2 blikken gepelde tomaten (400 gr. per blik)
2 grote uien (grof gesneden)
2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
250 ml. melk
2 theelepels paprikapoeder
1,5 eetlepel oregano (gedroogd)
3 eetlepels chilisaus
bloem
1 pak lasagnabladen
100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm als eerst de oven voor op 175 °C zodat de oven op temperatuur is wanneer jij klaar bent met het voorbereidend werk. Bak je gehakt zonder boter/olie rul in een anti-aanbakpan. Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee. Na de 5 minuten kunnen de gepelde tomaten erbij (de gehele inhoud van beide blikken), hak de tomaten tot wat kleinere stukken en roer dit alles goed door.
02
2. Voeg nu de paprikapoeder, oregano, chilisaus, zout en peper naar smaak aan het gehaktmengsel toe. Om het geheel wat in te dikken gebruiken we bloem. Strooi een aantal eetlepels bloem in de pan en meng dit goed. Voeg daarna de melk toe totdat je een lekker dikke saus hebt, mocht het nu te dun zijn kun je er altijd nog wat bloem bij doen (lepel voor lepel). Wanneer de saus klaar is schep je een laagje in een ovenschaal, dan een laagje lasagnabladen en zo verder eindigend met een laagje saus.
04
3. Strooi er nu flink wat kaas overheen en de lasagna kan de oven in voor ongeveer 30 tot 40 minuten.
05
4. Eet smakelijk!
lasagna2
Print dit recept Print dit recept
Ik ga nu douchen, aankleden, opruimen en hopen dat Dunc zich vandaag ietsjes beter gaat voelen.
Ik kom snel jullie logjes weer bezoeken, want mijn Feedreader explodeert bijna. Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten