Gepost door Gonny / 10 juli 2012 - 12:03 / Everything Food
Tags: Bladerdeeg , Courgette , Hartige taart , Oven , Recept , Tomaat , Tonijn
Vorige blogpost: Inglot nagellak #955 Volgende blogpost: Buzzer cadeaubon uitgegeven, canvasTags: Bladerdeeg , Courgette , Hartige taart , Oven , Recept , Tomaat , Tonijn
Tonijn is een vissoort die wij in huize Bostdorp graag eten en wel de variant uit blik. Lekker makkelijk, een blikje opentrekken en toevoegen aan een salade, een broodje mee beleggen, als snack of gebruiken bij pasta…heerlijk! Maar wat ook lekker is, is om de tonijn te gebruiken bij een hartige taart.

Ik gebruikte een recept van de Albert Heijn site en zoals ik al vaker heb laten weten zijn niet alle recepten helemaal naar mijn wens, maar dan pas ik het gewoon iets aan. Dit recept heb ik echter gelaten zoals hij daar stond en gelukkig heeft dit goed uitgepakt en konden wij heerlijk smikkelen van deze hartige taart.

Wat heb je nodig voor dit recept:
aantal plakjes bladerdeeg (hoeveelheid ligt aan grootte van de ovenschaal), 2 blikjes tonijn (uitgelekt), courgette (in plakjes), ui, tomaat (in plakjes), olijfolie, Italiaanse kruiden, peper, zout en knoflookpoeder.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een beetje olie in een pan en bak hier de uitjes in en zo ook de tonijn, voeg meteen de kruiden toe. Zet dit opzij.
Vet een ovenschaal in met wat gesmolten boter/olie, doe hier een klein beetje bloem in (dit gaat het plakken tegen) en zorg dat de gehele binnenkant van de schaal bedekt is met een klein laagje bloem, klop het resterende bloem uit de schaal.
Vervolgens leg je de bladerdeeg op de onder- en zijkanten, prik hier met je vork een aantal gaatjes in. Plaats hier de tonijn op en vervolgens, zoals op bovenstaande afbeeldingen, de tomaat en courgette. Daaroverheen nog een beetje olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflook en het kan de oven in voor een minuut of 30. Heel makkelijk weer, maar wel erg lekker.

Ik gebruikte een recept van de Albert Heijn site en zoals ik al vaker heb laten weten zijn niet alle recepten helemaal naar mijn wens, maar dan pas ik het gewoon iets aan. Dit recept heb ik echter gelaten zoals hij daar stond en gelukkig heeft dit goed uitgepakt en konden wij heerlijk smikkelen van deze hartige taart.

Wat heb je nodig voor dit recept:
aantal plakjes bladerdeeg (hoeveelheid ligt aan grootte van de ovenschaal), 2 blikjes tonijn (uitgelekt), courgette (in plakjes), ui, tomaat (in plakjes), olijfolie, Italiaanse kruiden, peper, zout en knoflookpoeder.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een beetje olie in een pan en bak hier de uitjes in en zo ook de tonijn, voeg meteen de kruiden toe. Zet dit opzij.
Vet een ovenschaal in met wat gesmolten boter/olie, doe hier een klein beetje bloem in (dit gaat het plakken tegen) en zorg dat de gehele binnenkant van de schaal bedekt is met een klein laagje bloem, klop het resterende bloem uit de schaal.
Vervolgens leg je de bladerdeeg op de onder- en zijkanten, prik hier met je vork een aantal gaatjes in. Plaats hier de tonijn op en vervolgens, zoals op bovenstaande afbeeldingen, de tomaat en courgette. Daaroverheen nog een beetje olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflook en het kan de oven in voor een minuut of 30. Heel makkelijk weer, maar wel erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten