dinsdag 24 juli 2012

Pasta pesto pollo & ciabatta met tomatensalsa


zondag 24 juni 2012

RECEPT || Pasta Pesto Pollo & Ciabatta met Tomatensalsa


Een pasta in een rode saus vind ik het lekkerst en Larissa vindt juist weer carbonara het lekkerst. Vandaag ging ik voor pesto met kip, iets wat wij beiden kunnen waarderen en mijn ouders ook. Het is erg lekker en ook vooral erg makkelijk om te maken :) 


Aantal personen: 4-5
Ingrediënten:
  • Pasta voor 4-5 personen (ik heb gekozen voor spaghetti)
  • 500 g kipfilet (in blokjes)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje roomboter
  • 2 ½ el pesto
  • Verse kruiden (ik heb tijm, basilicum en peterselie gebruikt)
  • 200 +/- ml kookroom 
  • 1 el citroensap
  • Peper & zout naar smaak

De verse kruiden heb ik uit de tuin gehaald, we hebben namelijk een mini kruidentuintje in onze kleine achtertuin. Mijn moeder heeft een aantal kruiden in een krat geplaatst, het ziet er zo schattig uit! Het gebruiken van verse kruiden uit je tuin is heerlijk :) 


Wat moet je doen?
  1. Bak de kipfilet gaar en goudbruin in een koekenpan. 
  2. Kook ondertussen een ruime hoeveelheid water en kook de pasta 'al dente'.
  3. Giet de pasta af in een vergiet wanneer deze klaar is. Verwarm de olijfolie en een beetje roomboter in de pan waar je zojuist de pasta in hebt gekookt, de roomboter is optioneel maar het geeft de saus wel een rijkere smaak. 
  4. Haal de knoflookteentjes door de pers en bak deze in de olijfolie/boter, hierdoor verrijk je de olie met de knoflook die je straks zal proeven voor de hele saus, het bakken van de knoflook maakt het iets minder scherp. 
  5. Voeg de pesto toe en laat het even warm worden. 
  6. Voeg vervolgens verse kruiden, kookroom en citroensap toe. 
  7. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zout (naar smaak). Voeg nu de kipfilet toe aan de saus, de kipfilet wordt er apart naast geserveerd maar ik doe ze erin voor de smaak. 
  8. Voeg als laatste je pasta toe en meng het geheel.
Fijn gehakte peterselie

Olijfolie + boter (voor de smaak) in een pan verwarmen.

Bak de kipfilet gaar en goudbruin in een koekenpan. 

Kook ondertussen een ruime hoeveelheid water en kook de pasta 'al dente'.

Verhit roomboter in de pan

Voeg de knoflook toe en gaar deze kort, voeg daarna de pesto toe.

Citroensap toevoegen

Kookroom toevoegen

Voeg de verse kruiden toe

Voeg de kipstukjes toe aan de saus (inc. de olie met knoflook smaak)

Laat de kip in de saus doordrenken

Haal de kipjes eruit, deze serveren we apart. Voeg je pasta toe aan de saus.

Pesto Pasta met kip!

Laten we heel eerlijk zijn, zelfgemaakte pesto zou nog veel leuker en lekkerder zijn maar ik ben gegaan voor kant-en-klare pesto. Lui? Een beetje wel ja, maar ook erg lekker :) Dit is een romige pasta en zou erg lekker zijn met parmezaan eroverheen, maar helaas had ik dit niet in huis. Ook pijnboompitjes erdoorheen is erg lekker.

Naast de pasta wilde ik er nog iets lekkers bij, een salade is altijd goed maar ik heb gekozen voor ciabatta met een tomaten salsa. Ook maken? Lees verder hoe!


Ingrediënten:
  • 2 à 3 tomaten 
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 el citroensap 
  • Verse kruiden (ik heb peterselie, bieslook en basilicum gebruikt)
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  1. Hak de tomaten in blokjes, vermeng alles en laat dit even staan om in te trekken.
  2. Bak je ciabatta af, het is erg lekker om er bruschetta's van te maken door de ciabatta te snijden en knapperig af te bakken met olijfolie en knoflook. Maar ik heb de ciabatta gewoon zo gelaten, ook erg lekker met de salsa erover heen :)
Tomaten fijn snijden

Tomaten salsa

Pijnboompitten roosteren

Yummy!

Papa & mama aan het eten. Mijn ouders hadden ook nog een beetje tomatensalsa door de pasta heen gedaan, wat ook erg lekker is :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten